25.05.2022
Sagatavo savu auto vasaras ceļojumiem

Automobīlis ceļojumam ir lielisks transporta veids ar kura palīdzību pavadīt laiku. Tas dod neierobežotu brīvību ceļojot. Bet lai ceļojuma laikā nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus, iesakām, laicīgi pārbaudīt un  sagatavot savu auto garajām brīvdienām.

Jāpieliek visas pūles, lai kārtīgi sagatovotu savu auto tālajam braucienam. Kam jāpievērš uzmanība sagatavojot savu auto brīvdienu ceļojumam? Lūk, neliels pārskats.

1. Eļļa, eļļas, gaisa un salona filtrs

Ja tuvojas laiks mainīt dzinējā eļļu, būt vērts to nomainīt līdz ceļojumam. Jāpievērš arī īpaša uzmanība vai kaut kur nav eļļas noplūdes. Ceļojuma laikā eļļas līmeni vajadzētu pārbaudīt ik pēc 1000 km. Gaisa un salona filtrus būtu jānomaina, lai tie ceļojuma laikā pienācīgi pildītu savu lomu.

2. Kondicionieris

Vasarā, sevišķi karstā laikā ir daudz patīkamām un konfortablāk, ja kondicionieris darboja, tāpēc iesakām to pārbaudīt servisā, lai ilgajā ceļojumā tas pēkši nepārstātu darboties. Vērts arī servisā palūgt, lai tiek veikta sistēmas dezinfekcija. Uzpildīšana kopā ar dezinfekciju aizņems ne vairāk kā stundu no jūsu laika, toties ceļojums noteikti būs patīkams.

3. Bremzes, riteņi, riepas

Pirms dodamies ceļā japarbauda arī kādā stāvoklī ir riteņi, bremzes un piekare. Ja meistars autoservisā pamanīs kaut ko aizdomīgu noteikti vajadzētu veikt nepieciešamos remontdarbus pirms dodamies talākā braucienā. Bremzes un piekare ir vieni no pamatelementiem, kuri nodrošina drošību mums un mūsu pasažieriem, tāpēc nevajadzētu atlikt nepieciešamos remontdarbus uz vēlāku laiku. Pirms došanās ceļā jāpārbauda arī riepu stāvoklis. Ja mums rodās šaubas par to vai riepas izturēs tālo ceļu tās labak būtu nomainīt uzeiz.

4. Akumulators

Pirms tāla ceļa būtu prātīgi pārbaudīt akumulatoru un nodrošināties ar jaunu, sevišķi, ja jūsējais jau kādu brīdi kalpo – vecs akumulators var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus. Ja akumulators tiek neglābjami bojāts ceļojuma laikā, visticamāk, tā nomaiņa būs dārga, turklāt jums nebūs sevišķi lielu izvēles iespēju.